Bij Tineke Lier is iedereen, die alleen is of zich eenzaam voelt ook tijdens de kerstdagen, van harte welkom.
Bij Tineke Lier is iedereen, die alleen is of zich eenzaam voelt ook tijdens de kerstdagen, van harte welkom. Tineke Lier

“Wees er voor elkaar en luister”

di 21 december 2021 Dedemsvaart

Het nieuws werd de afgelopen week gedomineerd door de presentatie van het coalitieakkoord tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Er zit bijna van alles in, variërend van bijna gratis kinderopvang tot een suikertaks en een hoger minimumloon. Wat er volgens de oppositie niet inzit is structureel extra geld voor de zorg. Tineke Lier uit Dedemsvaart vraagt zich ernstig af hoe dat kan in het licht van de huidige pandemie en de beperkende maatregelen, die de regering haar burgers als gevolg daarvan oplegt. “Ik begrijp het niet en word er zogezegd ‘kopstukkig’ van”, aldus de Dedemsvaartse.

De 40-jarige is het persoonlijk niet eens met alle coronamaatregelen, maar houdt zich er wel zoveel mogelijk aan en probeert in de discussie daarover ieders mening te respecteren. “Persoonlijk onderschat ik het virus niet, maar tegelijk zet ik hier en daar wel vraagtekens”, vertelt Tineke. 

Minstens zo erg als het virus vindt zij de tweedeling in de maatschappij en de eenzaamheid, die de maatregelen voor veel mensen met zich meebrengt. 

Wees welkom

Mede om die reden heeft ze een bericht op Facebook gepost dat haar deur, met name ook tijdens de kerstdagen, voor iedereen, die alleen is of zich eenzaam voelt, altijd open staat. Hetzij om een kopje koffie mee te drinken, maar ook aanschuiven voor een maaltijd mag wat haar betreft. “We leven in een vreselijke rottijd en er wordt zo op elkaar gevit dat het niet leuk meer is. Ik weet dat het advies is om met name ook tijdens kerst niet meer dan vier mensen te ontvangen, maar ik realiseer me ook heel goed wat eenzaamheid met mensen kan doen. Ik wil er voor iedereen zijn en zeker ook met kerst mijn deur niet gesloten houden. Wees er voor elkaar en luister naar elkaar. Dat vind ik belangrijk. En natuurlijk moet je de deur niet uitgaan als je niet fit bent, maar ik denk dat mensen die verantwoording heel goed zelf kunnen nemen. Daarom is iedereen die zich veilig voelt welkom bij mij. Ik ben ook zo opgevoed”, aldus Tineke, die van oorsprong uit Staphorst komt en naar eigen zeggen haar eigen nuchtere boerenverstand probeert te laten werken. “Altijd wel, maar vooral tijdens deze pandemie”.

Dedemsvaart

Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg gisteren
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00