Hans en Gerrie zijn dik tevreden met hun huidige leven en verlangen niet naar meer.
Hans en Gerrie zijn dik tevreden met hun huidige leven en verlangen niet naar meer. Erik Dirksen

Echtpaar Dirksen viert gouden huwelijk

ma 23 augustus 2021 Dedemsvaart

De woonkamer van het echtpaar Dirksen aan de Kolonieweg in Balkbrug ziet eruit als een kleurige bloementuin. De kast puilt uit met felicitatiekaarten in alle soorten en maten. Allemaal stille getuigen van het feit dat er afgelopen week wat te vieren viel. En niet zomaar iets, maar het 50-jarig huwelijksjubileum van de bewoners, Gerrie Dirksen, geboren Veurink en haar man Hans. Woensdag 18 augustus j.l. werd er getoost op hun gouden huwelijk. 

“We hebben een geweldige dag gehad, die we in kleine familiekring, met kinderen en kleinkinderen, hebben gevierd op camping Si-es-An. Een prachtige horeca-gelegenheid”, prijst Hans de verzorging tijdens de huwelijksviering en de feest locatie in hun woonplaats. 

Hechte band

De heer des huizes werd 75 jaar geleden geboren in Nijmegen, waar zijn ouders een slagerij runden. Na een paar jaar verhuisde het paar naar Balkbrug, waar opnieuw een goedlopende slagerij werd opgebouwd, die jaren later door Hans en zijn vrouw Gerrie werd overgenomen. 

Hans en Gerrie, die werd geboren in Ommen, leerden elkaar kennen via de jeugdvereniging in Balkbrug weet Gerrie nog. Ze prijst haar man vooral om zijn vriendschap en behulpzaamheid. Op zijn beurt prijst Hans ‘zijn’ Gerrie om haar vriendelijkheid en zorgzaamheid. “We zijn dankbaar dat we elkaar hebben en uiteindelijk wordt de onderlinge band naarmate de jaren verstrijken alleen maar hechter”, meent Gerrie. 

Slagerij Dirksen

De 74-jarige Gerrie was van huis uit niet bekend met het slagersvak, maar wist zich het ondernemersleven al snel eigen te maken.  ”Het was een druk bestaan, maar je gaat samen voor iets en al doende leer je. En als je wilt, dan kun je heel veel”, meent Gerrie. Ze runde met name het huishouden, maar heeft daarnaast ook altijd met veel plezier in de slagerij meegewerkt en geniet nog dagelijks van de fijne contacten, die ze aan die tijd heeft overgehouden.  ”Ik hoef mijn hoofd maar buiten de deur te steken of er zijn wel bekenden, die een praatje maken en vragen hoe het gaat. De slagerij heeft er mede toe bijgedragen dat we een enorm grote kennissenkring hebben opgebouwd en altijd leuke contacten”, vertelt Gerrie. Ruim 40 jaar hebben Gerrie en Hans slagerij Dirksen gerund en toen overgedragen aan hun zoon Erik. Hij deed de zaak in 2017 uiteindelijk van de hand, waarna er uiteindelijk na 65 jaar een definitief einde kwam aan slagerij Dirksen onder het motto: Het is tijd voor wat meer rust en aandacht voor andere zaken.

Vrijwilligerswerk

Ondanks hun drukke bestaan als slagersechtpaar hebben Gerrie en Hans ook in maatschappelijk opzicht altijd wel geprobeerd hun steentje bij te dragen. Zo was Hans jarenlang als bestuurslid betrokken bij onder meer de Balkbrugse Ondernemers Vereniging (BOV). Gerrie was onder andere een tijdlang bestuurslid van de jonge vrouwenvereniging in Balkbrug, die inmiddels ter ziele is. 

Veel vermaak

Het huwelijk van Gerrie en Hans werd in de loop van de jaren gezegend met een zoon en een dochter, die op hun beurt zorgden voor vier kleinkinderen. “Zij kwamen opa en oma al vroeg op onze gouden huwelijksdag verrassen met eigengekleurde bloempotjes. Zo mooi en lief”, lacht Gerrie, die samen met haar man intens geniet van hun nazaten. Net als van hun huidige vrije tijd, die ze onder meer samen vullen met regelmatig fietsen en wandelen, “want je moet wel een beetje in beweging blijven”, lacht Gerrie. 

De vrouw des huizes houdt daarnaast onder meer van tuinieren en puzzelen. Hans speelt graag orgel en zingt onder andere de sterren van de hemel bij Mannenkoor Asaf in Dedemsvaart. “Over het algemeen vermaken we ons prima en vervelen ons geen dag”, lacht Gerrie. 

Grote plannen of wensen voor de toekomst hebben de echtelieden niet. “Als het nog een tijdje mag blijven zoals het nu is, dan zijn we dik tevreden.”.  

Balkbrug

Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 7 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 8 uur geleden
Afbeelding
College bezoekt Buitengebied Gramsbergen Hardenberg 9 uur geleden