Harm en Margje zijn tevreden met wat ze hebben en willen dat graag zo houden.
Harm en Margje zijn tevreden met wat ze hebben en willen dat graag zo houden. Familie Bloemberg

Gouden paar verveelt zich nooit

zo 9 mei 2021 Dedemsvaart

Gezond en in beweging blijven. Dat is de wens van Harm Bloemberg. Vrijdag 7 mei 2021 vierde de 72-jarige geboren Balkbrugger het gouden huwelijksjubileum met Margje Bloemberg, geboren ten Kate. “Een onvergetelijke dag”, kijkt de 71-jarige Margje terug. Harm beaamt, maar vult aan dat het ook wel “verrekte” koud was.

Het gouden paar werd onder meer getrakteerd op een feestelijk ontbijtje, maar ook op een drive thru. “Dat was een mooie verrassing van onze kinderen. Heel veel mensen kwamen langsrijden en zwaaien. Echt heel bijzonder”, lacht Margje, die ook heel erg onder de indruk is van de vele kaarten en bloemen, die ze ter gelegenheid van het huwelijksjubileum heeft gekregen.

Margje werd in het gezin ten Kate geboren aan de Achteresch in Arriën. Ze leerde Harm, die aan het Vierde Blok in Balkbrug is geboren, kennen toen ze op een avond met een vriendin aan het stappen was op de Brugstraat in Ommen. Het klikte naar eigen zeggen meteen tussen de twee en na vier jaar verkering werd er in Dedemsvaart getrouwd. Na verloop van tijd werden er drie kinderen geboren, die op hun beurt hebben gezorgd voor 2 kleindochters. Margje verzorgde altijd het huishouden, maar werkte ook jarenlang elders in de huishouding. Harm zorgde voor brood op de plank als medewerker bij Loonbedrijf Bouwman in Dedemsvaart en later in de Buitendienst bij de gemeente. Daarnaast was hij onder meer jarenlang lid van de vrijwillige brandweer. Daarnaast fungeert hij tot op de dag van vandaag als verkeersregelaar in Balkbrug. “Vervelen doe ik mij nooit. Dat is ook slecht voor een mens”, lacht Harm, die graag de handen uit de mouwen steekt met buitenwerk. Zijn eigen tuinwerk laat hij evenwel graag over aan Margje, die naar eigen zeggen over echte groene vingers beschikt. Zij vindt het heerlijk om in haar groente- en bloementuin te wroeten.

Afbeelding
Sjoeluitslagen Sios'83 Hardenberg 52 minuten geleden
Afbeelding
LEADER gaat vanaf 2 april weer open! Hardenberg 56 minuten geleden
Afbeelding
The Hackensaw Boys (USA) in de Gashouder Hardenberg 57 minuten geleden
Afbeelding
Natuurlijk Heidepark start crowdfunding Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Genieten van de tuinen in Lemelerveld Ommen 1 uur geleden