Afbeelding

Moestuinieren voor beginners

vr 3 februari 2023 Coevorden

De Bibliotheek in Hardenberg houdt in samenwerking met de Vereniging Groei & Bloei afdeling Coevorden een (praktijk) cursus Moestuinieren voor beginners. 

Een moestuin hoeft zeker niet groot te zijn en ook niet heel veel tijd te kosten om er veel plezier aan te beleven. De cursus omvat vier ochtenden, waarbij men de basis leert van het kweken van eigen groenten. Geen lange theoretische verhalen, maar vooral praktische instructies. Leren door te doen met oogstklare voorjaarsgroenten aan het eind van de cursus. 

De cursus wordt gegeven door Ronald Rinsma uit Stadskanaal. Hij is een ervaren moestuinierder en ook eigenaar van webwinkel moestuinierder.nl. Onder begeleiding gaan de deelnemers direct aan de slag en worden ervaringen met medecursisten gedeeld. Alle onderwerpen rond de moestuin worden stap voor stap behandeld: plannen, zaaien en verspenen, verzorging en oogsten. Zo kan men zelfs zonder groene vingers een mooie moestuin maken.

Oefentuintje 

Voor de duur van de cursus wordt voor alle deelnemers een oefentuintje beschikbaar gesteld door Tuindersvereniging ‘De Hulte’ aan de Hulteweg in Coevorden. Gedurende de gehele cursusperiode kunnen de deelnemers daar zelf hun tijdelijke tuintje verzorgen en onderhouden.


De cursus wordt gehouden op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur op 11 maart, 15 april, 20 mei en 17 juni. De kosten  45,00 euro inclusief alle benodigde zaden.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op: www.coevorden.groei.nl. De informatie is ook te vinden op www.bibliotheekhardenberg.nl. 

Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 22 minuten geleden
Afbeelding
Inloopuurtje Media Ukkie Dagen Hardenberg 52 minuten geleden
Afbeelding
Sjoelen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslagen Sios'83 Hardenberg 2 uur geleden