Afbeelding

- Onderzoek impact mestvergister Coevorden op de leefomgeving

zo 29 januari 2023 Coevorden

Laat in het milieueffectrapport voor de mestvergister in Coevorden zien welke gevolgen er zijn voor de leefomgeving. Dat adviseert de Commissie voor de milieueffectrapportage in haar advies. De provincie Drenthe had de Commissie gevraagd te adviseren over de benodigde inhoud van het milieueffectrapport.

Nature Energy wil in de gemeente Coevorden een mestvergistingsinstallatie bouwen en exploiteren. Deze installatie zal jaarlijks maximaal 25 miljoen m³ gas produceren en 600 duizend ton digestaat (meststoffen). Voordat de provincie Drenthe besluit over de vergunning worden eerst de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport.

De installatie zal jaarlijks 616 duizend ton dierlijke mest verwerken. Laat goed zien hoe het productieproces in elkaar zit zodat de milieugevolgen duidelijk worden, zo adviseert de Commissie. Ga daarbij in op mogelijke grensoverschrijdende effecten, vanwege de korte afstand tot Duitsland.

Onderzoek daarnaast ook andere mogelijkheden voor het verwerken van mest. Beschouw een alternatief waarin ook andere organische stoffen, zoals reststromen van gewassen, worden verwerkt als er minder mest beschikbaar is dan verwacht. Ook adviseert de Commissie verschillende mogelijkheden uit te werken voor de energiehuishouding, luchtzuiveringsinstallaties en transport van mest en digistaat. Op de website vindt u het volledige advies.

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 54 minuten geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 7 uur geleden