Afbeelding

Alzheimercafé in teken van WMO en dementie

za 4 februari 2023 Coevorden

In de Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat 1 in Coevorden wordt op woensdag 8 februari Alzheimer Café gehouden met als thema: WMO en dementie. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.  De inloop is vanaf 19.00 uur.De toegang is gratis en koffie en thee staan klaar.

De WMO wil dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook mensen met dementie. Vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is de gemeente verplicht mensen te helpen, die niet alles meer kunnen. Men kan de WMO gebruiken voor bijvoorbeeld Huishoudelijke hulp, Dagbesteding, Vervoer, maar bijvoorbeeld ook als mantelzorger en wanneer je hulp nodig hebt bij ziekte of overbelasting. . 

De consulentes van de WMO werkzaam bij de gemeente Coevorden, vertellen er tijdens het Alzheimer Café alles over. Het Alzheimercafé is een veilige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimercafé informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.

Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 13 minuten geleden
Afbeelding
College bezoekt Buitengebied Gramsbergen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 2 uur geleden