Afbeelding

RIdders bezoeken Coevorden

za 5 november 2022 Coevorden

Zaterdag 5 november vond in de Riddersael van het Kasteel in Coevorden een besloten vergadering plaats van de Ridders van het Gevleugelde Wiel. De ridders waren in grote getale vanuit het hele land naar Coevorden gekomen om de vergadering bij te wonen. 

De Riddersael was dan ook goed gevuld met Ridders die zich afvroegen wanneer dit voor de laatste keer gebeurd zou zijn geweest. De ridders van het Gevleugelde Wiel waren niet de nazaten van de bisschop van Utrecht, Otto van Lippe om hun voorvader te wreken maar medewerkers van de firma Den Hartogh Liquid Logistics. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Rotterdam en met een vestiging in de oude vestingstad Coevorden had dit jaar het Kasteel in Coevorden uitgekozen als locatie voor hun jaarlijkse bijeenkomst. Om het plaatje compleet te maken kregen de Ridders van het Gevleugelde Wiel bij binnenkomst een Ridderhelm uitgereikt.

De regio mag trots zijn op deze ridders want deze mannen en vrouwen uit het noorden en westen van het land leveren dagelijks een significante bijdrage aan de energievoorziening in Nederland. Vanuit Coevorden wordt namelijk de afvoer van restvloeistoffen geregeld, die vrijkomen bij het drogen van aardgas dat wordt gewonnen in de zogenaamde ‘kleine velden’ in Nederland. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 9 uur geleden