De leden van Stichting Ganzenmarkt zijn klaar voor een fantastische jubileumviering.
De leden van Stichting Ganzenmarkt zijn klaar voor een fantastische jubileumviering. Herman Woltersom

60e Ganzenmarkt in nieuwe stijl

ma 31 oktober 2022 Coevorden

Het bestuur van de stichting Ganzenmarkt in Coevorden heeft het afgelopen jaar met hulp van veel vrijwilligers hard gewerkt aan een nieuwe stijl voor de Ganzenmarkt, die van woensdag 9 november tot en met maandag 14 november wordt gehouden. De opening van het Ganzenmarktweekend met vuurwerk is op vrijdag 11 november om 19.00 uur op De Pampert. 

“We hebben meer aandacht voor cultuur, historie en educatie. Zo is Ganzenmarkt onder de aandacht gebracht bij alle basisscholen met een lesbrief en De Nieuwe Veste verzorgt een modeshow, met eigengemaakte kleding door leerlingen, tijdens de presentatie van de Missen op de 3e biestemaondag op 7 november. Ook de verkiezingen zien er anders uit. Kandidaten presenteren zich op de biestemaondagen. En op maandag 14 november geven zij samen een muzikale show, meer eigentijds, maar met een knipoog naar het verleden,” licht de organisatie toe.

“Verder staat het hele weekend in het teken van muziek. Op zaterdag is er muziek voor de hele familie. Dit is ook super leuk voor de doelgroep 12- tot 18-jarigen, waar op dit moment niet zoveel voor te doen is in Coevorden. Op zondag en maandag is er een DJ en op maandag Radio NL met Nederlandse artiesten. Ook bij de verkiezingen staat muziek centraal. Op vele verzoeken is er dit jaar ook weer Dubbelkans. Meer dan 40 winkeliers doen mee. Er zijn ruim 200 prijzen te winnen met een totale waarde van meer dan 6.000,00 euro,” vervolgt de organisatie

Zij geeft aan dat in de vernieuwde stijl met name ‘de Vrienden van de Ganzenmarkt’ een plekje krijgen. “Vrienden zijn mensen, die de Ganzenmarkt een warm hart toedragen. Ze kunnen voor 40 euro ‘Vriend’ van de Ganzenmarkt worden en steunen hiermee alle activiteiten. Iedereen mag vriend worden,” aldus de organisatie.

Het complete programma en alle informatie over de Ganzenmarkt is te vinden op www.ganzenmarktcoevorden.nl.  ”Met podia-activiteiten, leuke artiesten en gezelligheid in de horeca, hopen wij er samen met het publiek het allermooiste feest van Coevorden van te maken,” aldus de stichting.

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 10 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden