Afbeelding

Grote renovatie ‘de Duikelaar’

do 29 september 2022 Coevorden

In verband met een ingrijpende renovatie sluit onderduikersmuseum de Duikelaar aan de Julianalaan in Nieuwlande met ingang van maandag 31 oktober haar deuren voor ruim vier maanden. Het museum is gevestigd in de voormalige ‘School met de Bijbel’. 

‘Het karakter van de school zal aan de buitenkant bewaard blijven, maar intern krijgt het gebouw een facelift’ zegt Hanneke Rozema van het museum. Volgend voorjaar zal de voormalige school van binnen heel anders aandoen. ‘We veranderen de school in een museum. Dat betekent minder licht, ruimere toiletten en een grotere expositieruimte’.

Vier jaar geleden vestigde Onderduikersmuseum de Duikelaar zich in de voormalige “School met de Bijbel” aan de Julianalaan in Nieuwlande. In die vier jaar heeft het museum meer dan 10.000 bezoekers verteld over de bijzondere geschiedenis van Nieuwlande en omgeving. Veel bezoekers uit de buurt kennen de school uit hun kinderjaren. ‘We krijgen regelmatig bezoekers die hun kinderen laten zien in welk klaslokaal ze zaten’. Wie de schoolsfeer nog wil proeven kan tot eind oktober een bezoek aan het museum te brengen.

Wandeling

Naast de boeiende tentoonstellingen heeft het museum een goed gevulde activiteitenkalender. Zo is er op zaterdag 15 oktober onder meer een wandeling langs Joodse Onderduikhuizen in Nieuwlande. U hoort verhalen van onderduikers en onderduikgevers, over illegale vissers, pannenkoeken en de reuzenmuizen onder de vloer van meester Otten. De wandeling vindt plaats van 10.30 tot 13.30 uur. Vertrek vanaf het museum. De kosten zijn 6 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden kan telefonisch via: 06 38038793 of via email: reservering@museumnieuwlande.nl

Afbeelding
Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 17 uur geleden