Het historische spektakel in Coevorden lokte duizenden enthousiaste bezoekers naar de stad.
Het historische spektakel in Coevorden lokte duizenden enthousiaste bezoekers naar de stad. Stichting Garnizoensdagen

Zeer geslaagde Garnizoensdagen

ma 29 augustus 2022 Coevorden

Duizenden mensen hebben afgelopen weekend het van Heutszpark in Coevorden bezocht om ‘de Slag om Coevorden’ mee te maken. “Een prachtig evenement,” complimenteerde burgemeester Renze Bergsma de organiserende Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden bij de afsluiting nadat hij het laatste kanonschot had gelost. 

Dit jaar, waarin Coevorden het 350-jarig herdenkingsfeest van het ontzet van Coevorden in 1672 groots viert en herdenkt, werd de Slag om Coevorden gehouden. Met een kranslegging bij het Meindert van der Thijnen monument en een kanonschot opende wethouder Bea Meppelink vrijdagavond het weekend. Daarna bulderden op de historische plek, waar de Slag in 1672 ook plaatsvond, ook nu weer de kanonnen en werden schoten gelost met musketten, onder het toeziend oog van Meindert van der Thijnen. Honderden re-enacters vanuit heel Europa hadden vrijdag 26 augustus hun kampementen in het Van Heutszpark opgeslagen om op zaterdag en zondag bij de stadsgracht de strijd te leveren. 

Buiten al het wapengekletter werd door diverse muziekgroepen voor vermaeck gezorgd. Vive les Gueux roerde de trommels en vermaakte het publiek met vrolijke historische liederen over de dagelijkse dingen des levens. Het Reünie Orkest Artillerie verzorgde evenals het Reünieorkest Regiment van Heutsz enkele optredens in het centrum van Coevorden en in het van Heutszpark. Ook was een ambachtenmarkt op het Marktplein. Met een defilé, afgenomen door burgemeester Renze Bergsma, Meindert van der Thijnen en de commandanten van de Staatse en Münsterse troepen werd een weekend waarin Coevorden terugkeerde naar 1672 afgesloten. 

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 17 uur geleden