Afbeelding
De Toren

Het is tijd voor verse kersen

wo 3 juli 2019 Bedrijvennieuws

WEST-GEESTEREN / DE POLLEN – Borden langs de invalwegen richting West-Geesteren zijn onlosmakelijk verbonden met het kersenseizoen bij het Land van Maas en Webbink.

Het duurt even voordat Henrie Webbink bij het verkooppunt arriveert: de teler uit West-Geesteren heeft zijn gronden aan twee kanten van de Vinckenweg. ‘Een fruitpark waar ik nu druk bezig ben met het onderhoud van het park’, legt hij uit. En een ander stuk, gelegen achter het glazen pand dat geldt als het terrein van de zelfpluktuin voor de gasten die het liefst zelf de handen uit de mouwen steken.

Aan de Vinckenweg 83 worden al sinds de vroege jaren 90 kersen verbouwd op het zes hectare grote bedrijf. De doelstelling van het bedrijf is om de gasten het fruit zelf te laten ervaren. ‘Bezoekers komen vanuit de hele regio. Ze maken er een uitje van. Het is niet even snel kersen kopen; vaak nemen ze dan ook nog voor de kleinkinderen of voor vader en moeder mee’.

Webbink is niet nieuw in de kersenbusiness: hij en zijn vrouw telen en verkopen ze al jaren aan de Vinckenweg. Hij plukt, zij ontvangt de gasten en begeleid het zelfplukken. En natuurlijk krijgen ze hulp van werknemers. Naar eigen zeggen onderscheidt Webbink zich door meer te bieden dan alleen te verkopen: ‘Mensen kunnen bij ons zelf plukken in de boomgaard, een stukje toegevoegde waarde. Ze krijgen een mandje mee en dat kunnen ze volgooien’. De kracht zit volgens de teler in het verkopen van een ‘echt’ product. ‘Je ziet dat mensen tegenwoordig steeds meer ‘op de boer’ gaan, de consument wil weten waar zijn voedsel vandaan komt. Wij bieden ze deze mogelijkheid, dagelijks in het seizoen kan er van 9.00 tot 17.00 uur geplukt en geproefd worden’.

‘Voor de snelle bezoekers staan er altijd kersen in het verkooppunt, ik kan het mij zo goed voorstellen dat onze gasten zo snel mogelijk heerlijk in de tuin willen zitten met de verse kersen uit West-Geesteren’, aldus Webbink. Voor de actuele stand van zelfplukken kunnen de gasten de facebookpagina raadplegen en is het bedrijf bereikbaar op 06-30910539.

Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg gisteren
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00