Doris is een ware 'huisvriend' geworden van de deelnemers bij Stichting 'De Voart'. Het dier laat zich rustig aaien en is heel relaxt.
Doris is een ware 'huisvriend' geworden van de deelnemers bij Stichting 'De Voart'. Het dier laat zich rustig aaien en is heel relaxt. Stichting de Voart

‘De Voart’ wil Doris niet kwijt

zo 14 augustus 2022 Dedemsvaart

Iedereen die het terrein van Stichting de Voart  bij de Plompschuur aan de Langewijk 362A in Dedemsvaart bezoekt, wordt sinds een aantal maanden luid hinnikend begroet door Doris. Het voormalige manegepaard van 29 jaar oud is aan de Stichting uitgeleend om het gras kort te houden, maar is een ware ‘huisvriend’ geworden van de Voart,dat dagbesteding en begeleiding biedt aan mensen met psychische of psychosociale problemen en mensen met een verstandelijke beperking. 

Door deelnemer Wim wordt het paard wekelijks meerdere keren geborsteld, er wordt mee gewandeld en Doris is zelfs al binnen geweest om even te kijken op de ouderengroep.  

Doneeractie

De Voart wil het dier heel graag houden en heeft daarvoor een kleine doneeractie op touw gezet. Bijna 700 euro is er inmiddels ingezameld, maar er moet nog wel iets bij. De tijd begint te dringen, maar de initiatiefnemers van de actie hebben er alle hoop op dat het benodigde geld er uiteindelijk wel komt. Wie een bijdrage wil doen om dit prachtige initiatief te steunen kan dat doen via www.doneeractie.nl/helpdoris-red-een-oud-manegepaard/-65204.

Geen zielig scharminkel meer

 ”HelpDoris is een kleine actie, dicht bij huis, die een glimlach op je gezicht brengt,” stelt vrijwilliger Carmen, die de actie samen met vrijwilliger Meike op touw zette. “Doris heeft hele vriendelijke ogen en een heel lief karakter. De huidige eigenaar heeft Doris dit voorjaar in een erg slechte gezondheid gekocht. Het was een zielig scharminkel, maar inmiddels is hij opgebloeid tot een prachtige oude pony. De huidige eigenaar wil Doris na de zomer verkopen en wat er dan gebeurt? Omdat Doris het hart gestolen heeft van de de deelnemers, collega’s, vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij Stichting de Voart zijn wij de actie gestart. Wij hopen dat hij nog lang mag genieten bij ons in de wei,”  aldus Carmen. 

Pensionplek

Omdat een paard een kuddedier is biedt Stichting de Voart een pensionplek aan voor een kleine betrouwbare pony, die bij Doris in de wei kan.

Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 57 minuten geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 4 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 5 uur geleden
Afbeelding
College bezoekt Buitengebied Gramsbergen Hardenberg 7 uur geleden