De 80-jarige Alle Pijlman (rechts) is volgens zijn medespelers bij het wandelvoetbal niet van de bal te krijgen.
De 80-jarige Alle Pijlman (rechts) is volgens zijn medespelers bij het wandelvoetbal niet van de bal te krijgen. Wandelvoetbal DVC

Jarige ‘Sjaak’ geëerd

zo 7 augustus 2022 Dedemsvaart

Dankzij de niet aflatende inzet en het enthousiasme van voormalig voetbalvoorzitter Alle Pijlman kent DVC Dedemsvaart momenteel een goedlopende afdeling wandelvoetbal. Het clubje wandelvoetballers bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste personen met Pijlman voorop, die door zijn medespelers vaak ‘liefkozend’ de ‘Sjaak Swart’ van DVC genoemd wordt. 

“Hij is de oprichter van het wandelvoetbal, maar ook de inspirator, de coördinator en organisator. Onlangs bereikte Alle de leeftijd van 80 jaar, maar hij is nog altijd in puike conditie. Hij beschikt nog over een gouden pass en is niet van de bal te krijgen,” aldus één van zijn medespelers. 

Verjaardagsfeestje

Tijdens het spel, dat wekelijks op dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur wordt gespeeld, werd stilgestaan bij de verjaardag van Pijlman. Daarbij werden hem tal van lovende woorden toegesproken met de wens dat het wandelvoetbal nog lang mag blijven bestaan. Op zijn beurt trakteerde de jarige al zijn medeleden op heerlijke zelfgemaakte hapjes. 

,

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 12 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 17 uur geleden