Hardenberg

Zwembad Onder Ons De Krim werkt aan opening

Door de redactie

Zaterdag 14 maart werd er door een aantal vrijwilligers hard gewerkt om het zwembad Onder Ons gelegen aan de Hoofdvaart 71 in De Krim weer zwem klaar te maken voor het nieuwe zwemseizoen dat op maandag 4 mei opengaat.

Het zou een onderdeel zijn van de landelijke actie NL-doet die helaas door de Coronavirus problematiek is afgelast. Het Oranje Fonds organiseerde al jaren samen met duizenden organisaties in het land NL doet. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het doel van NL doet is om via de grootste vrijwilligersactie van Nederland al die duizenden vrijwilligers in de spotlights te zetten. "Het is jammer maar begrijpelijk dat deze actie landelijk is afgeblazen. Mede daardoor worden onze activiteiten in en om het zwembad om kleinere schaal uitgevoerd", laat secretaris Johan Reeefman weten. "We zijn om 9.00 uur met 15 vrijwilligers aan de slag gegaan. Tal van werkzaamheden werden opgepakt, zoals het schoonspuiten van het zwembad, tuinonderhoud, plaatsen van zitbankjes en het aanvegen van de voetpaden. Ook wordt in overleg met de gemeente Hardenberg binnenkort zonnepanelen aangebracht.

Veiligheid boven alles

Iedereen in Nederland mag zwemlessen aanbieden en zwemdiploma's uitleveren. "De verschillende diploma's leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid", laat Reefman weten. "Zwembad Onder Ons De Krim heeft de licentie Nationale Zwemdiploma's en we worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationale Platform Zwembaden/NRZ). Zo weet je als ouders zeker dat onze zwemlessen en het zwemdiploma van Zwembad Onder Ons De Krim voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en bovenal veiligheid" aldus bestuurslid Johan Reefman