Hardenberg

Zwembad De Krim is weer open

Door de redactie

Zwembad Onder Ons in De Krim ging maandag 25 mei open voor het publiek. "De afgelopen weken is er druk gewerkt aan het coronaproef maken van het bad. De landelijke protocollen van de zwembadbranche en het RIVM zijn verwerkt in ons eigen protocol. Dat hebben we getest door met een vaste groep zwemmers proef te draaien", laat penningmeester Johan Reefman weten.

"Het proefdraaien ging goed en hebben we als bestuur besloten onder een aantal voorwaarden het bad maandag 25 mei te openen voor het publiek. Echter, wel onder een aantal strenge restricties. Als we die samen met alle gasten gaan invullen, dan gaan we een mooie zomer te tegemoet. Uiteraard hanteren we ook bij het zwembad de regels van 1.5 meter die overal gelden. Dit geld ook voor in het water. Daarom hebben we het zwemmen ingedeeld in twee groepen die niet het gezamenlijk op het terrein mogelijk zijn".

Verdeeld in twee groepen

"Het zwemmen is verdeeld in twee groepen. De eerste groep van 13 jaar en ouder en de tweede groep tot en met 12 jaar", aldus Reefman. Voor de groep van 13 jaar en ouder gelden er restricties om de juiste afstand te houden van 1.50 meter. Eenmaal in het bad, volg je de instructies van het personeel. Een zwemmer inhalen mag, maar zorg ervoor dat je 1.5 meter afstand houdt. Na het zwemmen mag je je omkleden in de kleedruimte (douchen kan niet) en verlaat je het terrein. De ligweide is gesloten. De tweede groep tot en met 12 jaar. "Voor deze groep gelden geen districtjes. Ook niet de 1.5 regel voor kinderen onderling. Natuurlijk moet er wel 1.5 meter afstand gehouden worden tussen kind en een volwassenen. Deze groep mag vrij zwemmen maar wel onder een voorwaarde dat je minimaal in het bezit bent van een A-diploma. Er mag één ouder mee, maar niet in het bad. Ouders moeten 1.5 meter afstand houden van elkaar en het personeel. Het liefst hadden we ook het vrij zwemmen willen regelen voor de groep van 13 jaar en ouder. Echter, dit is vooralsnog niet mogelijk. We begrijpen dat het vervelend is dat je met vrienden en vriendinnen van 12 jaar wel vrij mogen zwemmen en 13-jarigen niet. Maar helaas kunnen we het nog niet toelaten".

Evalueren

"Als bestuur zullen we elke week gaan evalueren en gaan bijstellen waar het nodig is en waar het kan. Hopelijk kunnen we de regels wat versoepelen, maar misschien moeten we ook verscherpen. Eén ding is duidelijk, het gaat om gezondheid van jou, zelf jouw familie en ons personeel en vrijwilligers. Dus laten we ons samen aan regels houden, dat kunnen we alsnog een moei zwemseizoen gaan maken", aldus bestuurslid Johan Reefman.