Hardenberg

Zwaannet Bosch geridderd door prins Hans de tweede

Door de redactie

Het was zaterdagmorgen 8 februari groot feest in de algemene huiskamer van Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg. Onder muzikale klanken en zang kwam er hoog bezoek naar het Hardenbergs zorgcentrum. Prins Hans de 2e en zijn adjudant Joeri met in hun kielzog de volledige Raad van Elf van carnavalsvereniging de Turftrappers uit Slagharen. Doel van het bezoek was om Zwaannet Bosch te onderscheiden in de ridderstand.

Deze ochtend was het begin van de carnavalstijd in Slagharen, die officieel van start gaat op vrijdag 21 februari met een receptie in Hof residentie Ome Dries. Op zaterdag 22 februari is onder andere de grote carnavalsoptocht door de straten van het Turfgat.

De toespraak

Naast de uitreiking van de versierselen en de traditionele krentenwegge was het zaterdagochtend tijd voor een feestje. "Zwaannet Bosch is net als de carnavalisten afkomstig uit Slagharen (Turfgat), en is inmiddels twaalf en half jaar vrijwilligster bij Clara Feyoena Heem", begon de prins zijn toespraak.

"Het begon allemaal in 2007 toen u de zang begeleidde op de dinsdagochtend. Naar een aantal maanden werd u gevraagd voor een één op één begeleiding van een cliënt die geen kinderen had maar alleen een neef die niet zo vaak aanwezig kon zijn bij de cliënt. U wandelde veel met haar en voerde tijdens deze wandelingen samen de dieren in de naastgelegen dierenweide van Clara Feyoena Heem.

Ook na deze cliënt heeft u nog met een andere bewoonster van het centrum veel ontspanningsmomenten doorgebracht. Naast het individueel bezoeken van cliënten had u ook aandacht in groepsverband op afdeling Esch. Daarna verhuisde er een bewoonster naar de Schoutenhof in Hardenberg en bent u meeverhuisd met haar. U heeft ruim een jaar tussen de middag het eten gekookt en ook diverse activiteiten verzorgd", liet Prins Hans de 2e met nadruk weten in zijn toespraak. "Nadat zij is overleden bent u gaan werken in het winkeltje wat u tot op de dag van vandaag nog steeds doet. Ook tijdens ziekte of andere omstandigheden probeert u van alles te regelen en bij te springen waar het maar kan. U vindt het dan ook fantastisch dat mensen met zulke grote beperkingen toch nog door inzet van vrijwilligers en medewerkers kunnen genieten, ook al is het maar met een oogbeweging of een glimlach. Zwaannet, we hopen dat je ook nog lang kan meehelpen als vrijwilligster Clara Feyoena Heem op wat van manier dan ook. Een driewerf alaaf...Ook hoort er nog een oorkonde bi een medaille en een bos bloemen" aldus Prins Hans de 2e.