Hardenberg

VVD maakt zich zorgen om CTP Veldzicht

Door de redactie

De VVD Hardenberg maakt zich zorgen over de uitbreiding van CTP Veldzicht in Balkbrug. In een brief aan het college laat de VVD Hardenberg het volgende weten.

Tijdens de informatie avonden in Balkbrug werd duidelijk dat er veel onduidelijk is voor de inwoners over het mogelijk uitbreiden dan wel in aanvulling op de huidige opvang te starten open afdeling buiten de hekken van Veldzicht. Nu stond er in de vakantieperiode ook nog een bouwaanvraag in weekblad de Toren over de locatie Veldzicht. Deze aanvraag staat mogelijk los van de komst van een nieuwe open afdeling, maar na het bekijken van de tekening heeft de VVD een aantal vragen aan het college van B en W van de gemeente Hardenberg. De VVD wil graag weten of de Gemeenteraad van Hardenberg vroegtijdig wordt betrokken bij de mogelijke uitbreiding van CTP Veldzicht voor de opvang van ongedocumenteerde en dus het vertrek van plichtige asielzoekers. De VVD is benieuwd op welke datum het college van B en W kennis heeft genomen van het verzoek van justitie om uitbreiding van Veldzicht ten behoeve van ongedocumenteerde vreemdelingen en hoe staat het college tegenover het feit dat er binnen de gemeente Hardenberg ongedocumenteerde vreemdelingen in een open afdeling behandeld zouden worden.

Op de bouwaanvraag staat vier nieuwe gebouwen op het terrein van CTP Veldzicht. Drie hiervan zijn niet benoemd qua invulling. De VVD is benieuwd naar de bestemming van de andere drie gebouwen. Daarnaast zijn zij benieuwd wat er gebeurt met de voormalige dienstwoningen aan de Essenlaan. De bouwaanvraag vond plaats tijdens de vakantieperiode met als gevolg daarvan dat het onmogelijk is voor direct betrokkenen om daarvan kennis te nemen. VVD is benieuwd of het college bereid is om in het bijzonder voor overheidsgebouwen hier anders mee om te gaan.