Twenterand

Zonnige optocht in Langeveen

Door de redactie

Met een strakblauwe lucht en stralende zon ging op zaterdag de Eerste Twentse Carnavalsoptocht in Langeveen van start. Mede het weer zorgde voor de massale toestroom van toeschouwers naar Langeveen. Ruim twee uur lang konden ze genieten van de ruim 2.200 deelnemers dit jaar, waaronder verschillende groepen, wagens en een-/tweelingen. Langeveen barstte uit zijn voegen.

Op de prinsenwagen van de Turftrappers hadden prins Paul, adjudant Herman, hun hofdames Simone en Jorien en ook de jeugdhoogheden Thijmen en Milan met hun hofdames Yfke en Hanna een ereplaats gekregen. Alle deelnemers trokken eerst aan de hoogheden op de wagen voorbij, waarna ze zelf achteraan aansloten in de optocht.

Uiteraard waren de prinsenwagens van verschillende omliggende dorpen aanwezig, maar ook de elk jaar terugkerende Klippels, het Peleton, de Fortburgers en de Kroegtijgers genoten van de carnavalsmuziek en zon in Langeveen. En wederom hadden alle verenigingen en deelnemers hun uiterste best gedaan om er zo origineel, vrolijk en mooi mogelijk uit te zien. Opvallend dit jaar was dat er veel nieuwe groepen en verenigingen meededen.

Grote prijs

De jury stond her en der langs de gehele route opgesteld om alle deelnemers te beoordelen. Zij keken naar idee, presentatie, verzorging en wagen. Juist op die momenten leken de lopers nog alles even uit de kast te willen halen. Ludieke acties werden nog eens opgevoerd, er werd nóg uitbundiger gedanst en ook werden juryleden hier en daar betrokken bij de kleine 'optredens'. Uiteindelijk kwam CV de Kroegtijgers met maar liefst 145 punten als winnaar uit de bus. Met een buitengewoon grote groep, prachtige wagen, kleurrijke pakken en de spreuk: 'Als oliesjeik boren wij ons rijk', wonnen ze de prijzenpot van 1.111,11 euro. De tweede, derde en vierde prijs in de categorie grote wagens gingen naar CV het Peleton (Vissers en vissen), CV Altied Skik (Nomaden) en CV de Venfluiters (Veur carnaval vleegt wij oons nest oet).