Hardenberg

Zonne-energie voor Vinkenbuurt en omliggende gemeenten

Door de redactie

Vinkenbuurt Stroomt is een energie coöperatie opgericht door inwoners van Vinkenbuurt. De coöperatie gaat een duurzame zonne-energie installatie realiseren op de staldaken van de familie Van Spijker in Vinkenbuurt. Energiemaatschappij Greenchoice is partner in dit project. Zij zal de op te wekken zonne-energie afnemen.

Het gaat goed met de verkoop van zonnepanelen bij Vinkenbuurt Stroomt. Er zijn in totaal 2200 panelen beschikbaar en wanneer tachtig procent daarvan verkocht is, wordt gestart met de aanleg van het zonnepark. De zonnepanelen gaan vlot van de hand, op dit moment zijn er zo'n 1200 verkocht. Het lijkt er dan ook op dat de er binnen afzienbare tijd kan worden begonnen met de aanleg van het park.

Er is nog een aantal zonnepanelen beschikbaar

Samen kunnen wij lokaal duurzame energie opwekken en profiteren van alle voordelen van zonne-energie. Inwoners van Vinkenbuurt, Dedemsvaart, Balkbrug, Ommen, Witharen, Dalfsen, Oudleusen en Nieuwleusen die graag zonnestroom willen maar geen panelen op eigen dak willen of kunnen leggen, kunnen aan dit buurtproject deelnemen. Voorwaarde is een kleinverbruiksaansluiting.

Deelnemers kunnen rekenen op opbrengst uit de verkoop van de opgewekte zonne-energie en op belastingvoordeel vanuit de postcoderoosregeling van de overheid waarbinnen het project valt. Deelnemen kan al vanaf 25 euro per zonnepaneel.

Meer informatie en contactinformatie vindt u op de website www.vinkenbuurtstroomt.nl.

Bijeenkomst

Daarnaast bent u van harte welkom op 2 maart in De Baron, Julianastraat 54 in Dedemsvaart of op 5 maart in De Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen.

Tijdens deze informatiebijeenkomsten wordt uitleg gegeven over het project en u kunt er al uw vragen stellen. Voor beide avonden geldt inloop 19.30 uur, start 20.00 uur.

Ze zien ernaar uit om u als deelnemer te mogen begroeten.