Hardenberg

Zone.college nieuwe naam AOC Oost en Groene Welle

Door de redactie

Kennismaken met groene beroepen, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag mbo van Zone.college in Hardenberg. Op woensdag 23 januari opent de onderwijsinstelling haar deuren voor aankomende mbo-studenten. Docenten en studenten vertellen dan meer over het Groene mbo-onderwijs, de (internationale) projecten en de beroepsmogelijkheden.

Eimert Fikse, directeur mbo: "Met een diploma mbo Groen op zak is er veel mogelijk. De groene sector biedt namelijk verschillende banen op diverse niveaus. Zo zijn er in de regio Hardenberg veel werkgevers in de agro- en food business. Daarnaast worden er met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid veel nieuwe banen gecreëerd. Dat vraagt om goed opgeleide mensen met een gezonde en groene kijk op het leven".

Praktijk altijd dichtbij

Tijdens de open dag mbo kunnen bezoekers kennismaken met de mbo-opleidingen Veehouderij, Groen, grond & infra, Dierverzorging, Dierenartsassistent paraveterinair en Tuin & landschap. Fikse: "In alle opleidingen speelt de praktijk een belangrijke rol. Zo lopen studenten veel stage en vanaf het begin van de opleiding werken studenten aan beroepsopdrachten, die worden uitgevoerd in en voor de beroepspraktijk. De opdrachten bestaan uit verschillende werkzaamheden, die ook in de echte praktijk aan bod komen. In de lessen op school of bij bedrijven en tijdens de stage doen studenten kennis op en ontwikkelen ze hun vaardigheden".

Nieuwe naam

Zone.college is de nieuwe naam van AOC Oost en Groene Welle. Sinds augustus werken de twee groene onderwijsinstellingen in Overijssel en Gelderland samen verder aan innovatief Groen en duurzaam onderwijs, dat nog beter aansluit bij de (beroeps)praktijk.

Zone.college is een plek waar leerlingen en studenten groeien, leren over grenzen heen te stappen en waar ze zich thuis voelen. Fikse: "Zone staat letterlijk voor gebied, terrein, sector, specialisme, grond, bodem, regio en landschap. Deze woorden passen heel goed bij onze groene achtergrond en ons groene DNA".