Hardenberg

Zomerwandeling in het Reestdal samen met Landschap Overijssel

Door de redactie

Op zondag 12 juli organiseert Landschap Overijssel een zomerse wandeling 'Op stap in het Reestdal'. Een wandeling, die start bij bezoekerscentrum De Wheem, door eeuwenoude bossen, over heide en hooilanden en langs het riviertje de Reest. De gidsen van Landschap Overijssel laten je graag alle schoonheid zien van dit gebied tijdens de wandeling, maar kennen ook prachtige verhalen uit vervlogen tijden. De wandeling is 's middags en duurt ongeveer twee uur. Na aanmelding ontvangt u de exacte starttijd.

De provincies Overijssel en Drenthe worden gescheiden door het kronkelige riviertje De Reest dat enkele tientallen kilometers lang is. Vanaf de veengronden bij Dedemsvaart stroomt het water traag richting Meppel. Deze smalle beek is de levensader van een eeuwenoud landschap met oogstrelende natuur. Dat het kleinschalige landschap in het Dal van de Reest zo goed bewaard is gebleven, is meer geluk dan wijsheid. Diverse keren bogen de bestuurders van Overijssel en Drenthe zich over de vraag hoe ze van de beek een mooie kaarsrechte sloot konden maken. Dat kon natuurlijk alleen maar als er stukjes grond aan weerszijden van de Reest van provincie zouden wisselen. Die puzzel konden ze maar niet oplossen. Gelukkig maar. Nu spannen Landschap Overijssel en Stichting Het Drentse Landschap zich in om dit bijzondere landschap ook voor de toekomst te behouden.

Aanmelden

Ga je mee met deze Opstapwandeling? De wandeling duurt zo'n twee uur.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf twintig euro- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Rekening houden met Corona

Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Waar en wanneer?

De wandeling is op zondagmiddag 12 juli en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Deze wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.