Hardenberg

Zomerpakketten actie Stichting Present Hardenberg

Door de redactie

De zomer is een heerlijke tijd met vakanties, leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark, ijsjes eten met z'n allen, van de glijbaan in het zwembad en ga zo maar door. Maar wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen?

De zomer kan heel lang duren als de mensen om je heen wél op vakantie gaan en wél dit soort leuke dingen ondernemen. Stichting Present Hardenberg organiseert deze zomer de zomerpakkettenactie om de zomer voor een aantal van deze gezinnen een beetje zonniger te maken. De pakketten worden samengesteld door vrijwilligers en komen terecht bij cliënten van maatschappelijke organisaties. Het pakket wordt samengesteld door groepen uit in/rond Hardenberg.

De inhoud?

Denk dan aan bonnen voor ijsjes, de bioscoop, zomerspeelgoed, leuke tijdschriften etc. Ook mooi is een 'belevenis': een aanbod van de samenstellers om samen met het ontvangende gezin naar de speeltuin te gaan, of samen buitenspelletjes doen, of picknicken etc. Per pakket wordt gekeken naar wat wenselijk/mogelijk is voor de samenstellers en ontvangers: alles gaat in goede afstemming tussen de samenstellers en de hulpverlener zodat het ook echt een pakket op maat wordt. Wil je een pakket samenstellen of een gezin aanmelden? Meer informatie en het inschrijfformulier vindt je op onze website www.presenthardenberg.nl. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 mei. Meld je aan en maak het verschil!