Hardenberg

Zomerfeest in Slagharen

Door de redactie

Nu de Oranjefeesten in de omliggende buurtdorpen zijn afgelopen, maakt Slagharen zich klaar voor het Zomerfeest 2019. De allerlaatste voorbereidingen van het volle programma worden momenteel door het bestuur en haar vrijwilligers gelegd.

"Het Zomerfeest in Slagharen is een feestweek voor allerlei doelgroepen in ons dorp" vertelt Brenda Nijkamp, bestuurslid van St. Dorpsfeesten. "Zo organiseer ik zelf al jarenlang samen met Daimy de kindermiddag voor de onderbouw op vrijdagmiddag. De kindermiddag is voor de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool, maar ook de kindjes van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zijn van harte welkom". Daimy Berg (medebestuurslid en vriendin van Brenda) vult aan: "Dit jaar hebben we weer een heel leuk thema; namelijk jungle! We zijn allebei heel creatief en hebben altijd heel veel leuke en originele ideeën dat we al snel tot een leuk thema komen".

Doelgroepen

Naast de Junglemiddag is er ook een sportieve spelmiddag i.s.m. met Jong Nederland voor de bovenbouw van de basisschool. Op woensdagmiddag 12 juni start de feestweek met dat programmaonderdeel. Het Zomerfeest kenmerkt zich door activiteiten aan te bieden aan diverse doelgroepen van de Slagharense samenleving. Zo is er ook een seniorenmiddag (50+) met een leuke bingo en tevens op zondagochtend een oecumenische kerkdienst in de feesttent. Op zaterdagmiddag is de derde editie van ObstakelSlag, een obstakelrun. De (online) inschrijving is geopend.

Feestavonden

Het zomerfeest is dit jaar niet gevuld met één, maar met twee feestavonden. Op de vrijdagavond zal CV de Turftrappers het voortouw nemen in het Zomercarnaval. Een nieuwe zomerprinses zal worden gekozen. Zoals gewoonlijk met carnaval wordt iedereen uitgenodigd om in verkleedkleding te komen, bij voorkeur in een zomers/Caribisch thema. Zaterdagavond speelt de coverband SESSION in de feesttent. Hun repertoire is uitgebreid; van de hedendaagse top-40-hits tot de golden oldies en rockclassics. Het podium van Session wordt voorzien van een led-video-wall zodat thematisch en sfeerbepalend de band wordt ondersteund.