Hardenberg

Zomerconcert trompetduo Arjan en Edith Post, pianist Johan Bredewout en organist Harm Hoeve

Door de redactie

Op donderdag 22 augustus geven het bekende trompetduo Arjan en Edith Post, pianist Johan Bredewout en organist Harm Hoeve een feestelijk concert in 'Het Morgenlicht', Gramsbergerweg 59 , te Hardenberg. De avond begint om 20.00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

De musici spelen een afwisselend en toegankelijk programma voor jong en oud, met onder andere een fantasie over bekende klassieke thema's, diverse bewerkingen van geliefde koralen, 'The Watermusic' van Händel en een deel uit 'The Titanic'.

Ook wordt tijdens het concert de nieuwe cd gepresenteerd, waarop inventieve bewerkingen klinken van bekende geestelijke liederen.

Arjan en Edith leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het conservatorium. Het muzikale echtpaar speelde in diverse symphonie- en musicalorkesten. Als trompetduo geven ze jaarlijks vele concerten door het hele land. Regelmatig zijn ze te zien in het tv-programma 'Nederland Zingt'. Hun spel kenmerkt zich door een enerzijds warme en anderzijds krachtige toon en muzikale voordracht.

Johan Bredewout is een pianist met een groot improvisatietalent. Met zijn 'omspelingen' weet hij iets extra's aan een concert toe te voegen. Harm Hoeve is een organist in hart en nieren die het, naast zijn soloconcerten, heerlijk vindt om andere musici te begeleiden op de 'koning der instrumenten'.

De toegang is 10,00 euro volwassenen en 5,00 euro voor jeugd tot en met 15 jaar. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben vrije entree.