Hardenberg

Zomerconcert met trompet, orgel en piano

Door de redactie

Op donderdag 22 augustus geeft het bekende trompetduo Arjan en Edith Post, pianist Johan Bredewout en organist Harm Hoeve een feestelijk concert in Het Morgenlicht (Gramsbergerweg 59) te Hardenberg. De avond begint om 20:00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Erik Eenkhoorn

De musici spelen een afwisselend en toegankelijk programma voor jong en oud met o.a. een fantasie over bekende klassieke thema's, diverse bewerkingen van geliefde koralen, The Watermusic van Händel en een deel uit 'The Titanic'.

Ook wordt tijdens het concert de nieuwe cd gepresenteerd waarop inventieve bewerkingen klinken van bekende geestelijke liederen.

Arjan en Edith leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het conservatorium. Het muzikale echtpaar speelde in diverse symphonie- en musicalorkesten. Als trompetduo geven ze jaarlijks vele concerten door het hele land. Regelmatig zijn ze te zien in het tv-programma 'Nederland Zingt'. Hun spel kenmerkt zich door een enerzijds warme en anderzijds krachtige toon en muzikale voordracht.

Johan Bredewout is een pianist met een groot improvisatietalent. Met zijn omspelingen weet hij iets extra's aan een concert toe te voegen. Harm Hoeve is een organist in hart en nieren die, naast het geven van soloconcerten, het heerlijk vindt om andere musici te begeleiden op de koning van de instrumenten.

De toegang is € 10; tot en met zestien jaar € 5 en kinderen tot en met twaalf jaar zijn gratis.