Hardenberg

"Zoek de beste locatie"

Door de redactie

Zoveel mensen zoveel zinnen. Dat blijkt eens temeer uit de reacties op onder andere Facebook op het bericht dat Plaatselijk Belang Dedemsvaart bij de gemeente heeft aangedrongen op breder onderzoek naar een locatie voor een eventueel nieuw sportpark en zich niet alleen te richten op verhuizing van sportpark De Boekweit van de Sportlaan naar de Kotermeerstal, waar momenteel een haalbaarheidsonderzoek naar loopt. 

 

Plaatselijk Belang Dedemsvaart vindt het jammer dat er momenteel een haalbaarheidsonderzoek loopt naar vestiging van een eventueel nieuw sportpark aan de Kotermeerstal zonder dat er een onderzoek is geweest naar de beste locatie voor Dedemsvaart. Woordvoerders van de belangenvereniging hebben dit vorige week aangegeven tijdens een online bijeenkomst van de gemeente over het plan met onder meer omwonenden van de Kotermeer. Zij zijn fel gekant tegen de komst van een sportpark op die locatie. Zij vrezen aantasting van de natuur, maar ook van hun woongenot door onder meer geluids- en verkeersoverlast. 

 

Breed onderzoeken

Tijdens de bijeenkomst heeft PBD bij de gemeente gepleit voor een breder onderzoek en benadrukt dat het haalbaarheidsonderzoek niet door PBD is geïnitieerd. "In het dorpsplan Dedemsvaart staat dat het wenselijk is de accommodatie op de Boekweit te verbeteren. Het plan voor een nieuw sportpark komt van de voetbalclubs en niet van ons", betoogde voorzitter John Haverkort van PBD. Uit de reacties op Facebook blijkt dat er wisselend wordt gedacht over verhuizing van De Boekweit naar de Kotermeer. Daar waar de één de huidige plek van het sportpark aan de Sportlaan ideaal en veilig noemt, spreekt de ander van een aanfluiting en wordt geadviseerd om ook andere locaties in het dorp te onderzoeken. In dit kader wordt onder meer de Nieuwewijk, maar ook een locatie nabij sporthal de Citadel genoemd.