Hardenberg

Zing je mee met De Scheepsjagers

Door de redactie

Op zondag 26 mei is de uitvoering van het mannenkoor De Scheeprsjagers in het Openluchttheater in Balkbrug. Op dat moment is ook de opening van het seizoen van het Openluchttheater. De aanvang is 14.00 uur.

BIANCA

Na een zoektocht van ruim een jaar zijn De Scheepsjagers er in geslaagd om weer met een goed repertoire op te treden. Voor wie hen hoort en ziet is snel duidelijk dat ze dat ook met veel plezier doen.

En natuurlijk is er niets mooiers dan samen te zingen met publiek. Naast optredens in verzorgingstehuizen en op diverse evenementen is de uitvoering van het mannenkoor De Scheepsjagers in het Openluchttheater (OLT) in Balkbrug één van de vaste hoogtepunten uit het jaarprogramma.

Tijdens deze jaarlijkse uitvoering in het Openluchttheater is er ook een belangrijke plaats ingeruimd voor muzikale gasten van de Scheepsjagers. Dit jaar zal `Toet en Bloäslust` uit Slagharen van de partij zijn. `Toet en Bloäslust` is in 1992 opgericht als gelegenheidsorkest naar aanleiding van het 150 jarig bestaan van Slagharen. Ze hebben inmiddels wel bewezen dat ze wel degelijk van Toeten en Bloäsen weten. Hun motto is niet voor niets 'Muziek voor en door gezellige mensen'. Het orkest bestaat op dit moment uit vier accordeonisten, één alt saxofoon, één tenor saxofoon, twee trompettisten, één bassist, één klarinet, één trombone en drie man op slagwerk. Zij vormen de basis voor een goed stuk muziek.

De Scheepsjagers telt twintig koorleden. Zij zingen nieuwe en oudje liedjes uit een breed repertoire van zeemans- piraten- en volksliedjes. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Henk Meesters en opperspreekstalmeester Jan de Vries. Voor de liefhebbers een prachtige middag met zang en muziek in het Openlucht Theater Balkbrug. Om de prijs hoef je het niet te laten.

Entree: vijf euro. Kaartjes kunnen worden gereserveerd per e-mail: scheepsjagers@hotmail.com of per telefoon: 0523-657486, mobiel 06-15371198.