Hardenberg

Zilver voor GV Gramsbergen tijdens voorronde halve finale NK turnen

Ingezonden

Afgelopen zondag stonden er 3 turnsters van GV Gramsbergen in de voorronde van de halve finale te Assen. Het is de eerste wedstrijd weer van het nieuwe seizoen.waarbij ze zich gelijk konden plaatsen voor de landelijke halve finale.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan jeugd 1 N4 turnsters Isa Belt en Floor Bruggink. De dames begonnen bij balk wat altijd een zenuwslopend onderdeel is. De dames hebben allebei een mooie oefening laten zien waarbij Floor zelfs 2e stond op dit toestel. Na een mooie vloeroefening waarbij ze allebei straalden en een goede sprong. Stonden de dames in de top 10. Ze moesten het nu laten zien op het laatste toestel brug. Hier lieten ze allebei een fantastische oefening zien. Uiteindelijk mocht Floor Bruggink de 2e plek in ontvangst nemen en Isa werd keurig 6e van de 24 turnsters.

In de 2e wedstrijd was Britt Belt pupil 1 N3 turnster aan de beurt. Britt begon ook op balk. Haar oefening begon heel strak zelf de radslag stond erop. Helaas heeft Britt op vloer wat punten laten liggen. Bij sprong haalde ze een keurige score en op rek was Britt heel netjes. Britt werd uiteindelijk 22ste.

De dames kunnen terug kijken op een goede wedstrijd. De 2e voorronde zal plaats vinden op 9 & 10 februari te Dalen.