Hardenberg

Zij maakt het verschil

Door de redactie

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Sinds 2015 wordt rondom die dag een Vrouwenweek georganiseerd, een themaweek waarin vrouwen van nu in het hele land worden opgeroepen om activiteiten te organiseren in het kader van Internationale Vrouwendag, dit jaar van vrijdag 1 tot en met zondag 10 maart.

Volg je droom. Jouw tijd is nu!, het Vrouwen van Nu jaarthema 2019, staat deze week centraal in de activiteiten en evenementen.

Verschil

In Hardenberg wordt op 8 maart in de Stephanuskerk het project 'Zij maakt het verschil' gepresenteerd. Een evenement dat een muzikale ode is aan sterke vrouwen door de tijd heen. Onder andere Eva, majoor Bosshardt en Malala Yousafzai passeren de revue vanwege hun bijdrage aan het maatschappelijk bewustzijn. Initiatiefneemster Ineke Monshouwer: "Onder andere de #Metoo beweging heeft me aan het denken gezet. Vrouwen worden daar vaak in een slachtofferrol benadrukt. Ik wil de kracht van de vrouw benadrukken, daar zijn in de loop van de eeuwen zoveel prachtige voorbeelden van geweest".

Evenement

"We hebben een kleine twintig vrouwen gekozen en daaromheen het project vormgegeven. Muziek zal de hoofdcomponent vormen. Er is een live-band en een drietal zangeressen waaronder Anja Dalhuisen. Alle medewerkers zijn uit onze eigen gemeente". De voorstelling is in de Stephanus Kerk, Voorstraat 36, Hardenberg. De aanvang is om 20.15. De toegang is gratis (vrije gift).