Hardenberg

Zevenmaal geeft voorjaarsconcert

Door de redactie

Op 25 mei om 20.00 uur voert Interkerkelijk koor Zevenmaal een voorjaarsconcert uit in de Höftekerk te Hardenberg. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Tobias Bethlehem worden twee werken ten gehore gebracht: Voor de pauze klinkt het Gloria van de Italiaanse componist Antonio Lucio Vivaldi. Na de pauze volgt het Magnificat (1990) van de Engelse componist John Rutter.

Glorie zij God in de Hoge is het tweede van de vijf delen van de mis. Vivaldi schreef drie Gloria's. Het Gloria in D (1715) is het bekendste. Deze prachtige, ingetogen compositie is te vergelijken met religieuze werken als Stabat Mater van Pergolesi, Miserere van Allegri en Ave Verum van Mozart. Het Magnificat van Rutter is een muzikaal decor van het Bijbelse Magnificat. De compositie in zeven delen is gebaseerd op de Latijnse tekst, afgewisseld met "Of a Rose, a lovely Rose", een anoniem Engels gedicht over Mariale thema's, het begin van het Sanctus en een gebed tot Maria. Rutter werd geïnspireerd door "juichende vieringen van Maria in Latijns-Amerikaanse culturen".

Aan de uitvoering werken drie jonge solisten mee: de sopranen Christy Luth en Meike Wijma en de countertenor David van Laar. Het koor wordt begeleid door orkestleden van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen. Het orgel en de klavecimbel worden bespeeld door Jaap de Kok en de harp wordt bespeeld door Maaike Bosscher.

De toegangsprijs is 17,50 euro aan de zaal en tijdens de voorverkoop 15 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Drogisterij & Parfumerie Ter Veen te Hardenberg of bij de koorleden.