Hardenberg

Zestienjarige wint Una Voartse Voce Particolare

Door de redactie

In een bomvol theater Podium Gashouder in Dedemsvaart won de zestienjarige Sara van 't Zand de zesde editie van Una Voartse Voce Particolare met het lied 'Burn' uit de musical 'Hamilton'. Una Voartse is een inmiddels niet meer weg te denken zangwedstrijd die om het jaar wordt georganiseerd door muziektheater VAKK. Het muziekfestijn heeft tot doel zangtalent in de omgeving van de voormalige gemeente Avereest een podium te bieden en blijkt geregeld een springplank te zijn naar een semi-professionele zangcarrière.

 

De acht deelnemers die vrijdag 12 april streden om de felbegeerde wisselbeker, bezorgden de enthousiaste toeschouwers een spannende avond met een grote diversiteit aan muziekstijlen, variërend van opera tot musical. Zo bracht de Zuidwolse zangeres Natalie Posthumus met de aria 'Ach, ich fühl's' uit de opera 'die Zauberflöte' het publiek tot grote vervoering. Maar ook de Iranees Emad Rad uit het Hardenbergse asielzoekerscentrum gooide met zijn heel persoonlijke uitvoering van het lied "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij hele hoge ogen. Muzikaal leider Luko Hans roemde de vertolking van dit bekende lied met de opmerking dat Rad's uitvoering op kunstige wijze twee culturen met elkaar verbindt.

De avond werd vlot aan elkaar gepraat door de Dedemsvaartse Hadassa Schalen. Winnares Van 't Zand werd tenslotte lovend toegesproken door juryvoorzitter Gert-Jan Ahles. Het zestienjarige talent is leerling van het Vechtdal College in Hardenberg en vertolkte onlangs de titelrol in de jeugdmusical "De Sneeuwkoningin' van jeugdmusicalvereniging Kleintje Kunstkring in Dedemsvaart.

 

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer