Hardenberg

Zesduizend euro subsidie in 2017

Door de redactie

Door gebruik te maken van duurzame energie verlaagt u direct uw maandlasten en C02-uitstoot. Als u thuis duurzame energie gaat opwekken, betaalt de overheid mee. In 2017 zijn er forse subsidies beschikbaar op verschillende technieken waarmee u thuis duurzaam energie kunt opwekken. INTUhome uit Gramsbergen voorziet u van advies en levert totaaloplossingen.

De zon is onze schoonste en goedkoopste energiebron. Gebruik energie uit de zon met: zonnepanelen, een warmtepomp, een zonneboiler of een houtkachel. Op al deze onderdelen kunt u in 2017 forse subsidies krijgen. Als u uw woning energieneutraal maakt kunt u subsidies stapelen en profiteren van zesduizend euro aan subsidies.

Gasvrij en elektriciteit op 0

Met zonnepanelen kunt u thuis elektriciteit opwekken. Met het juiste aantal zonnepanelen kan uw elektriciteitsrekening naar 0. Daarnaast is er nog een gasrekening die vaak blijft liggen. Toch is gas de grootste kostenpost. Meestal bestaat twee derde van de energierekening uit kosten voor gas. Hier kunt u op verschillende manieren wat aan doen: met een zonneboiler, warmtepomp of houtkachel. Door deze onderdelen te combineren kan ook uw gasrekening naar 0. Hierdoor is het zelfs mogelijk de gaskraan helemaal dicht te draaien, waardoor zelfs de vastrechtkosten komen te vervallen.

Combineer

Hoe meer energie u duurzaam opwekt, hoe hoger de subsidie wordt. En door onderdelen te combineren is het mogelijk om energieneutraal te wonen. Dat betekent dat alle energie die u thuis gebruikt duurzaam opwekt. Hierdoor heeft u geen energierekening meer en bent u onafhankelijk van de energiemaatschappij.

Waarom betaalt u nog voor energie? Elke maand krijgt u een energierekening voor energie uit fossiele brandstoffen zoals steenkool en gas. Deze fossiele brandstoffen veroorzaken de klimaatverandering waar we steeds meer van merken. Daarom is het nu belangrijker dan ooit dat we onze huizen voorzien van duurzame energie. Gelukkig kan dat, ook in uw woning! U krijgt zesduizend euro subsidie als u overstapt op duurzame energie. Ontdek op www.intuhome.nl hoe u thuis energie kunt opwekken.