Twenterand

Zeperd voor Sportlust in eerste oefenwedstrijd

Door de redactie

Sportlust is woensdagavond 8 januari thuis in de oefenwedstrijd hard onderuit gegaan tegen derdeklasser SVVN uit Nijverdal. Na een lange winterstop en met slechts de traditionele crossloop in de benen begon de voorbereiding op de tweede seizoenshelft ditmaal met een wedstrijd en niet met een training.

Trainer Job Lamberink kon beschikken over een vrij complete groep waardoor er gestart kon worden met de vertrouwde namen. Dit wel in een andere formatie dan de laatste maanden voor de winterstop. Verzorgd voetballen was het devies en dit lukte bij vlagen ook aardig. Ware het niet dat Sportlust met SVVN een geduchte tegenstander had met veel bewegelijkheid in de ploeg.

Het was dan ook de ploeg uit Nijverdal die al na zes minuten op 0-1 kwam. Een bal net buiten de zestienmeter werd onberispelijk aan de goede kant van de linkerpaal geschoten. Na 28 minuten was het opnieuw raak voor SVVN toen een afgeslagen bal bij de tweede paal eenvoudig kon worden binnengetikt waarmee de ruststand werd bereikt.

Sportlust kwam goed uit de kleedkamer en had van meet af aan de overhand. Al in de 53e minuut werd dit beloond middels een doelpunt. Een kortgenomen vrije trap van Coen Kleinheerenbrink werd door Dennis Jozic met buitenkant rechts in de verre hoek geschoten. Sportlust zette door en leek via opnieuw Dennis Jozic op gelijke hoogte te komen. Dennis kreeg de harde voorzet van Toon van Dam op zeven meter van de goal echter te weinig onder controle en schoot over.

Na een uur spelen zette SVVN uit het niets de marge weer op twee na een doorgeschoten vrije trap.

Sportlust leek mentaal gebroken en liet de groenwitten in 23 minuten nog vijfmaal scoren waardoor de uitslag onnodig hoog opliep: 8-1.

In voorbereiding op de belangrijke eerste competitiewedstrijd tegen De Tubanters oefent Sportlust op zondag en woensdag opnieuw thuis tegen respectievelijk EMMS 2 (reserve eerste klasse) en Enter Vooruit 2 (reserve hoofdklasse).