Hardenberg

Zelfregulerend onderwijs op De Nieuwe Veste Hardenberg

Door de redactie

De afgelopen acht weken zijn meer dan 150 leerlingen van De Nieuwe Veste Hardenberg aan de slag gegaan met het zelfregulerend project voor het vak Onderzoeken en Ontwerpen: 'Wie de schoen past, trekt hem aan'.

De leerlingen van de eerste en tweede klas mavo-havo en havo-vwo werkten tijdens deze periode aan een vraagstuk uit het bedrijfsleven met een echte opdrachtgever in de naam van 'Suits and Ties' en 'De Schoenenspecialist' uit Hardenberg. In samenwerking met deze bedrijven van Haico Eggengoor en in samenwerking met het FabLab uit Hardenberg hadden de leerlingen de juiste basis om de opdracht uit te werken. De leerlingen startten een eigen bedrijf met een slogan, bedrijfsnaam, logo en organogram, zorgden voor een marketing waar menig volwassene trots op kan zijn en maakten zelf schoenen van leer. Tijdens het creëren van een eigen bedrijf met marketing en eigen schoen, volgde de tussentijdse terugkoppeling op de zelfregulatie, waar de docenten O&O de leerlingen begeleidden bij het geven van feedback op elkaar, zichzelf en de samenwerking.

Finale

Donderdag 11 april en vrijdag 12 april was het dan zover: de afsluitende markt voor het project. Tijdens de markt streden de leerlingen om de publieksprijs, welke te verdienen was door zoveel mogelijk munten te verzamelen van onze bezoekers, en de Young Design Talent Award, waar een aantal groepen streden om de eer, een beker en een plek aan onze Wall Of Fame. De winnaars van de MH-groep zijn Wiedewei (Young Design Talent Award) en The Wave (publieksprijs) en de winnaars van de HV-groep zijn DELM (Young Design Talent Award) en Filous (publieksprijs). Eén ding is zeker na vandaag: presentatietalent is er genoeg.

Mede dankzij een grote opkomst van vrienden, familie, opa's en oma's was deze editie een daverend succes.