Hardenberg

Zeer matig duel levert 1 punt op

Door de redactie

Zaterdag 30 maart voetbalde Voorwaarts uit tegen Wilhelminaschool in een matig duel. Vooral nu rust kwam er geen fatsoenlijke aanval tot stand. Het zegt voldoende dat beide doelpunten uit standaard situaties tot stand kwamen.

Trainer Tim Nijzink kon over een complete selectie beschikken. De routiniers Dogger en Slot begonnen op de bank. In de eerste helft had Voorwaarts een licht overwicht. In de derde minuut kwam de eerste grote kans. Naar later bleek misschien wel de grootste. Wout Roelofs kopte geheel vrijstaand een corner van Michel Lensen naast. Beide teams speelden hetzelfde systeem. Beide met twee snelle aanvallers. Maar door bijzonder slordig op te bouwen, kwamen die er nauwelijks aan te pas. In de 38e minuut kon de trouwe aanhang eindelijk juichen. Michel Lensen mocht een vrije trap nemen, wachtte het fluitsignaal zeer terecht niet af en krulde de bal zeer fraai in de hoek waar de keeper nog niet stond. Die was namelijk nog druk met de muur. Heel Wilhelminaschool protesteerde, uiteraard tevergeefs: 0-1.

Tweede helft

Na rust zocht Wilhelminaschool meer de aanval, maar werden ook slechts gevaarlijk via corners. Voorwaarts kreeg steeds meer ruimte om te voetballen. Maar hier werd totaal geen gebruik van gemaakt. De passing was ver beneden peil. Er werd vooral veel te gehaast gespeeld op het hobbelige veld. En juist toen alles wat Voorwaarts was al begon te denken aan een zege, viel in de 91e minuut toch nog de gelijkmaker. En natuurlijk uit een, volledig onnodig weggegeven, hoekschop. Pim Zengerink kopte binnen: 1-1. Bijna werd het nog een nederlaag. Dinand Stuifzandt verrichte toen zijn beste redding. Zaterdag 6 april komt het momenteel goed draaiende Kloosterhaar op bezoek. Pluspunt vandaag: alle clubs die in de buurt staan op de ranglijst leden verlies.