Hardenberg

Zaterdagavond orgelconcert Minne Veldman Kandelaarkerk

Door de redactie

Organist Minne Veldman geeft zaterdag een concert op het B.A.G.-orgel van de Kandelaarkerk in Heemse. De in Sauwerd geboren Veldman is dit jaar vijfentwintig jaar organist. Sinds augustus 2017 is Minne Veldman dirigent van Mannenkoor 't Vechtdal in Hardenberg.

Matthias van Bloemendaal

Minne Veldman presenteert in de Kandelaarkerk een zeer afwisselend programma. Er worden onder andere werken van Bach, Rinck, Thayer, van Mazijk, Guilmant en Lefébure-Wély gespeeld, waarna het concert wordt afgesloten met eigen werk van Veldman te weten Variaties en Finale over "Loof de Koning, heel mijn wezen" met tenslotte twee verzen samenzang, prachtig om dit met velen uit volle borst mee te zingen!

Het publiek kan de organist op twee beamerschermen zien spelen. Voorafgaande aan het concert geeft de organist een mondelinge toelichting op het programma.

Dit orgelconcert vindt plaats op 20 juli en begint om 20:00 uur, de toegang voor deze avond bedraagt 6,00 euro CJP en 65+ 5,00 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. U bent van harte welkom!