Hardenberg

Zangeressen gezocht voor projectkoor

Door de redactie

Na het succesvolle debuut van vorig jaar geeft projectkoor 'frank en vrij' ook dit jaar weer een kerstconcert in Hardenberg. Het concert vindt op 14 december plaats in de Höftekerk met als titel Een Vro(uwe)lijk Kerstconcert. Het koor bestaat ook nu weer alleen uit vrouwen.

Lenneke Lingmont

"Vorig jaar was er veel animo voor dit project en het concert zelf leverde veel positieve reacties op. Dit jaar gaan we dus door. We hebben inmiddels al meer dan 30 aanmeldingen, maar er is nog plaats voor een aantal sopranen of alten", aldus de Hardenbergse dirigent Frank Kaman.

Op het programma gaan traditionele en moderne kerstmuziek hand in hand. Zo staan titels als Nu zijt wellekome, Stille nacht en See amid the winter's snow op het programma. Maar ook werk van componisten zoals Antonio Vivaldi, Eric Whitacre, John Rutter en Michael W. Smith. En er is zelfs plaats voor een sfeervol arrangement van de Duitse zangeres Helene Fischer.

De muzikale lat ligt hoog voor Kaman: 'Het is weer een stevig programma, waarbij er thuis flink gestudeerd moet worden. Op slechts vier zaterdagochtenden wordt er gerepeteerd en zetten we de muzikale puntjes op de i. Daarna moet het staan als een huis!'

Aspirant-zangers kunnen zich tot 1 oktober aanmelden via www.frankkaman.nl