Hardenberg

X-Cream houdt de moed erin

Door de redactie

De leden van Popkoor X-Cream hebben afgelopen week voor het eerst sinds de uitbraak van het Corona-virus weer gezamenlijk geoefend. Daarvoor togen de leden naar de Gashouder. "Het doet je als voorzitter ontzettend goed als je al die blije, stralende gezichten ziet omdat er een oplossing is gevonden om weer samen te zijn en je hobby samen te kunnen beleven," zegt Albert Bouwhuis. 

De voorzitter herinnert zich nog goed de laatste repetitie op 7 maart j.l. voor een concert dat een week later plaats zou vinden. "We hadden alles geregeld, van kaartverkoop tot en met de stamppotten, die er tussentijds geserveerd zouden worden, toen premier Mark Rutte afkondigde dat alle concerten met meer dan honderd personen niet door mochten gaan. Dan kun je als bestuur maar één ding doen; alles cancelen.

Daarna volgde een moeizame periode, waarbij er niet gewoon gerepeteerd kon worden, maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, maar begonnen met Zoom-repetities om het contact niet te verliezen. Toen er weer wat lucht kwam, hebben we een protocol opgesteld, waardoor we buiten konden zingen.

Eerst in een grote open schuur en nu, uiteraard volledig coronaproof, voor het eerst weer binnen. Heerlijk", vindt de voorzitter. Hij is zich ervan bewust dat optreden er voorlopig nog niet inzit."Maar we zetten voorzichtig met potlood toch weer wat zaken in onze agenda, zoals ons concert Let me entertain you. Ook worden een aantal kerstmarkten, waar we doorgaans zingen, weer voorzichtig voorbereid. Of het echt doorgaat is natuurlijk afhankelijk van de verdere Covid-19 ontwikkelingen en het protocol wat op 1 oktober aanstaande  bekend wordt gemaakt.

 

Belgische koren

Ook zijn we in contact met een drietal koren uit België, die volgend jaar juli een week naar Hardenberg komen. In die week willen we een gezamenlijk optreden organiseren met misschien nog een ander plaatselijk koor. Ook dit staat of valt natuurlijk met het verdere verloop van Corona. We moeten het allemaal afwachten, maar gaan ondertussen wel gewoon door met de voorbereidingen. Wie met ons mee wil zingen is welkom op de repetitie-avond, elke maandag van 20.00-22.00 uur in de Gashouder". Meer info via www.facebook.com/popkoorxcream/.

Evenementenkalender