Hardenberg

Workshop saxen

Door de redactie

Zaterdag 8 februari werd in het gebouw van CMV Hardenberg een workshop gehouden voor saxofoons. Dit werd georganiseerd vanuit Hafabra omdat het 50 jaar geleden is dat de wedstrijden om de gemeentevlag voor muziekverenigingen opgestart zijn. De workshop werd gehouden onder leiding van Karl Veen.

Karl Veen studeerde saxofoon bij Ed Bogaard in Groningen en Utrecht. Hij heeft daar het B-akte behaald en uitvoerend musicus. Tevens heeft hij Hafabra directie gedaan en studeerde hij dwarsfluit en heeft hij het zeer bekende saxofoonorkest opgericht waar hij zelf al jaren dirigent van is. Onder leiding van Karl Veen werd een zeer inspirerende workshop gegeven. Niet alleen muziek maken stond centraal, maar ook was er volop aandacht voor het juiste materiaal, het juist aanzetten van toon etc. De deelnemers waren allen zeer enthousiast en met elkaar werden er ook nog enkele leuke stukjes ingestudeerd. De deelnemers gaven aan dat ze het zeer leuk vonden en zien alvast uit naar een volgende workshop.

Zaterdag 22 februari zijn de trombones aan de beurt. Jilt Jansma zal deze workshop geven. Trombonespelers van gemeentelijke verenigingen die nog mee willen doen kunnen een mail sturen naar secretaris@cmvhardenberg.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer