Hardenberg

Workshop en Palmpaasoptocht Hardenberg

Door de redactie

Ook dit jaar organiseren de Historische Vereniging Hardenberg en omstreken en de Folkloristische Dansgroep 'd Arnbarger Klepperties weer een Workshop Palmpaasstok maken en de Palmpaasoptocht. Deelname en materiaal zijn weer gratis.

Woensdagmiddag 10 april om 14.30 uur begint de Workshop in het LOC, Parkweg, Hardenberg tot ca. 16.30 uur. Hier kun je weer leren hoe de Paasstok er uit moet zien en gemaakt wordt. Het materiaal voor de stok is gratis aanwezig, dankzij medewerking van Bakkerij Borgman, Boekhandel Heijink, aannemersbedrijf Dijkhuis, het LOC, Winkelstad Hardenberg en Stad Hardenberg Promotie. Papier, mandarijntjes, tegoedbon voor een broodhaantje, groen voor aan de stok etc. En voor de kinderen een glas limonade. Kinderen in de leeftijd van groep 1 tot en met 8 zijn van harte welkom. Ook ouders, opa's en oma's mogen meehelpen. Geef wel even door met hoeveel kinderen je komt dan weten we als organisatie ongeveer waar we op moeten rekenen. Opgave e-mail: info@klepperties.nl. Heb je de Paasstok van vorig jaar nog neem die dan mee.

Palmpaasoptocht

Zaterdag 13 april is de Palmpaasoptocht waar je dan natuurlijk aan mee doet. De start is om 14.30 uur, ook bij het LOC op de hoek Stationsstraat/Oosteinde. Voorafgegaan door de Volksdansgroep 'd Arnbarger Klepperties en draaiorgel De Parel en een aantal Paashazen die chocolade eitjes zullen uitdelen. Een bonte stoet zal weer door Hardenberg trekken van Oosteinde, via de Markt naar Museum 't Stadhuus aan de Voorstraat waar de finish zal zijn. Hier is er voor alle deelnemers een presentje beschikbaar gesteld door Stad Hardenberg Promotie. Tot ziens bij de Workshop en de Optocht.