Hardenberg

Wordt Rick Brink de Minister van Gehandicaptenzaken?

Door de redactie

Supergemotiveerd en vastbesloten om het verschil te gaan maken voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap. Dát zijn de zes kandidaten die de komende vier weken campagne voeren voor de functie van Minister van Gehandicaptenzaken. Op maandag 17 juni om 21.15 uur op NPO 1 bepalen de kijker en een tv-jury in de live-uitzending, gepresenteerd door Lucille Werner en Anita Witzier, wie deze prestigieuze functie krijgt. Wie heeft het beste campagne gevoerd en wie weet kijker en jury, die bestaat uit Leontien van Moorsel, Ronald Plasterk en Vincent Bijlo, het best te overtuigen dat hij of zij het komende jaar het verschil gaat maken voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap?

Een jaar lang zal de Minister van Gehandicaptenzaken, ondersteund door een eigen 'ministerie' bij KRO-NCRV, sturing geven aan het bevorderen van een inclusieve samenleving (op alle fronten).

De zes kandidaten die voor de titel Minister van Gehandicapten strijden zijn: Boaz Spermon (35 jaar) uit Amsterdam, Frances Vereijken (25 jaar) uit Groningen, Rick Brink (33 jaar) uit Hardenberg, Sandra Ballij (37 jaar) uit Amsterdam, Sven Romkes (36 jaar) uit Assen en Thijs de Lange (21 jaar) uit Zaandijk.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de kandidaten kritisch ondervragen over hun plannen. Comedian Martijn Koning laat zijn licht schijnen op de campagnefilmpjes van de kandidaat-ministers. Daarnaast zijn er diverse optredens waaronder dat van het danspaar Cie Le Huit uit België.