Hardenberg

Wopke Hoekstra bezoekt Moderna

Door de redactie

Minister van Financiën Wopke Hoekstra bracht op maandagavond 14 oktober een werkbezoek aan Moderna in Hardenberg. De minister was erg onder de indruk van het bedrijf. "Prachtig om te zien hoeveel kracht er in deze samenleving zit. Moderna is daar een heel mooi voorbeeld van. Een prachtig familiebedrijf waar mensen uit alle lagen van de Hardenbergse samenleving werken". De minister werd samen met gedeputeerde Eddy van Hijum en de lokale CDA-fractie door de directie rondgeleid en ging ook in gesprek met een aantal Hardenbergse ondernemers.

Rick Meinen

Niemand Buitenspel en Regionale Economie

Hoekstra vond Moderna een aansprekend bedrijf voor een werkbezoek, omdat Moderna invulling geeft aan thema's die momenteel erg belangrijk zijn. Zo heeft Moderna meerdere werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is het een prachtig voorbeeld van een innovatief familiebedrijf dat anticipeert op ontwikkelingen en zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. "Herman, Gert en Roel zijn echt ondernemers pur sang. Dat voel je aan alles. Indrukwekkend vond ik het verhaal over de brand. Dat een hele samenleving op zo'n moment klaar staat om een bedrijf letterlijk uit de brand te helpen. En dat precies een jaar later dit prachtige bedrijf er staat, dat is echt ongelooflijk. Ik heb daar heel veel respect voor".

Trots

Algemeen directeur Erik Jutstra vindt het mooi dat Hoekstra een kijkje neemt: "De minister heb je natuurlijk niet elke dag op bezoek. Daar zijn we best trots op. Net als dat we trots zijn op Moderna en de mensen die hier werken. Ik hoop dat we dat goed hebben kunnen overbrengen".

Boodschap

De Hardenbergse ondernemers gaven Hoekstra ook een boodschap mee. "Wij hebben wel eens het gevoel dat als er geld vanuit het rijk moet komen er vrij snel aan de Randstad wordt gedacht, terwijl er hier in de regio ook ontzettend belangrijke dingen gebeuren. Dat hebben we vandaag willen laten zien en we hopen natuurlijk dat de minister dat bij het opstellen van de volgende rijksbegroting nog niet vergeten is".