Hardenberg

Wintertoernooi van Judo Dedemsvaart

Door de redactie

Op zaterdag 14 januari organiseert Judo Dedemsvaart voor de 38ste keer het traditionele Wintertoernooi. Het toernooi vormt de sportieve aftrap van het nieuwe jaar voor judoënd Noord- en Oost Nederland.

Op twaalf tot veertien matten strijden elk jaar gemiddeld zo'n 650 deelnemers verdeeld over de hele dag om de prijzen in de Citadel. Het eerste van in totaal vier blokken begint om 9.00 uur, de organisatie hoopt dit grootse toernooi om 17.00 uur naar ieders tevredenheid te mogen afsluiten.

Het Wintertoernooi is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een vaste waarde op de judokalender en wordt gezien als één van de sportieve hoogtepunten van de regio. Gemiddeld worden jaarlijks ongeveer negentig coachkaarten, verstrekt, zijn er zestig scheidsrechters, telt het toernooi ruim 120 vrijwilligers en zijn er meer dan vijfhonderd betalende bezoekers (volwassenen) en een even groot aantal bezoekende kinderen. Al met al is het Wintertoernooi uitgegroeid tot een evenement met een grote exposure voor de regio en een visitekaartje voor Dedemsvaart.

Judo wordt door veel enthousiaste en fanatieke jongeren beoefend. Daarbij is het Wintertoernooi het evenement waar alle judoka's naar uit kijken, vanwege de spanning, de sensatie, de prijsuitreiking met licht en geluid en de vele toeschouwers.