Hardenberg

Wintersport Vechtdal terug van wintersport

Door de redactie

Zaterdagmorgen 23 februari om 6.00 uur kwamen vijftig leerlingen Vechtdal College en hun begeleiders vermoeid maar voldaan weer terug van hun wintersportreis naar Oostenrijk. Een hele week skiën en snowboarden zat er weer op. De ouders konden hun kroost weer in de armen sluiten.

De alweer voor het 24ste jaar georganiseerde wintersportreis die onder begeleiding van Rob Kaptein en Arnoud Bolt plaatsvond was een groot succes. Op de Olympische baan van de Axamer-Lizum vlak onder Innsbruck werd door menig leerling de eerste stappen gezet om het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. Dat ging letterlijk met vallen en opstaan. De meer gevorderde skiërs die vorig jaar of al vaker met hun ouders waren mee geweest konden met hun skileraar of begeleiders al wat sneller de hogere pistes opzoeken. Met vier dagen zon en één dag bewolkt weer waren de omstandigheden fantastisch. De pistes waren voorzien van voldoende sneeuw. Verder hebben de leerlingen kunnen genieten van sleeën, een bergwandeling met fakkels en een avond naar het zwembad. De 'joker van de dag' werd elke avond na avondeten gekozen. De persoon die deze dag de grootste blunder op de piste maakte moest de volgende dag met het 'jokerpak' aan skiën.

Thuisblijvers konden op de facebook pagina "wintersportreis vechtdal 2019" de belevenissen van diezelfde dag een beetje meemaken. Kort verhalend over de dagelijkse gebeurtenissen en één meerdere foto's of video's gaven een mooi sfeerbeeld van de dag. Al met al een fantastische week voor de leerlingen van het Vechtdal. Zeker reden voor wintersport Vechtdal om volgend jaar weer een wintersportreis te organiseren. Eind september, begin oktober 2019 zal er op de website wintersportvechtdal.nl meer info staan.