Ommen

Winter in het noorden

Door de redactie

Twee noordelijke uithoeken van de wereld, met beide een uniek klimaat, natuur en cultuur. Natuurfotograaf en wereldreiziger Philip Friskorn vertelt je alles over Hokkaido en Varanger. Op dinsdag 10 november om 20.00 uur geeft hij een lezing in de theaterzaal van de Carrousel in Ommen.

Hokkaido is het noordelijkste eiland van Japan. Het ligt op dezelfde breedtegraad als Zuid-Frankrijk, maar door de ligging aan de koude golfstroom naar de Beringstraat is het er veel kouder. Allerlei bijzondere vogels, vulkanisme en drijfijs maken Hokaido in de winter een belevenis om nooit te vergeten. Varanger aan de Barentszee is mild in vergelijking. Hoe zuidelijker je komt, hoe minder de zee het klimaat beïnvloedt en hoe kouder het wordt. Naast de prachtige natuur komt ook het winterleven van de Samen aan bod.

Reserveren

Vanwege de verscherpte coronamaatregelen zijn er bij deze lezing dertig plekken beschikbaar. Reserveer daarom op tijd. De lezing wordt gehouden in de theaterzaal van de Carrousel, in hetzelfde gebouw als de Bibliotheek. Er stond eerder een lezing van Henk Ruiter over muziek geprogrammeerd. Deze gaat niet door. Wie al kaarten had en geen belangstelling heeft voor de vervangende lezing, kan contact opnemen met de Bibliotheek in Ommen: 0529-452158. De toegangsprijs is zeven euro. Leden van de bibliotheek betalen vijf euro, voor vrienden van Ccoba bedraagt de entree drie euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling. De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.