Hardenberg

Winst voor Second Dribble U16, helaas niet voor de U18 en U12

Ingezonden

Vrijdagavond moest Second Dribble U16 naar Haaksbergen voor een wedstrijd tegen Tonego '65. Met een stand van 2-21 was 1e kwart volledig voor Second Dribble. Het 2e kwart zakte Second Dribble iets weg. Tonego kon iets dichterbij komen, maar de voorsprong van Second Dribble kwam niet meer gevaar. Na de rust startte Second Dribble fel. Verdedigend zat het potdicht bij de U16. Tonego wist nog maar 14 punten te scoren. En ook aanvallend was Second Dribble veruit de betere met nog eens 35 punten. Een makkelijke en verdiende overwinning voor Second Dribble U16. Eindstand 28-66

Tegelijkertijd speelde Second Dribble U18 een uitwedstrijd tegen de Valley Bucketeers in Nijverdal. Second Dribble startte goed en wist het 1e kwart te winnen. In het 2e kwart werd het team meer onder druk gezet. Hierdoor ging Second Dribble meer fouten maken en wist het de voorsprong niet vast te houden. Met slecht 5 punten achterstand werd er gerust. Na de rust lukte het Second Dribble om langzaam meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het 3e kwart was nog voor Nijverdal. In het 4e kwart kwam Second Dribble sterkt terug. Helaas net niet goed genoeg om de winst te pakken. Eindstand 60-53.

Als laatste team vertrokken de meisjes U12 zaterdag naar Deventer voor hun wedstrijd de jongens van Isala. Al gauw was duidelijk dat Isala in tactiek en techniek verder waren dan Second Dribble. Isala scoorde makkelijk waar Second Dribble moeite had om naar de basket te komen. Maar na de rust stond er een feller Second Dribble in het veld. Islala moest daar erg aan wennen. Regelmatig wist Second Dribble een aanval van Isala te stoppen en over te nemen. En er werd zelfs nog een paar keer gescoord. De wedstrijd ging wel verloren Eindstand 60-10.

Wil je ook basketballen? Meedoen bij een training van één van onze teams kan altijd. De trainingsavonden zijn op maandag tot en met donderdag in sporthal De Kamp. Voor elke leeftijd is er een team. Zie voor meer info www.second-dribble.nl. Of stuur een mail naar secretaris@second-dribble.nl.