Twenterand

Winnares gedichtenwedstrijd bekend

Door de redactie

De gedichtenwedstrijd die Theater Turf en de Bibliotheek Twenterand georganiseerd hebben rond het Boekenweekthema 'De moeder, de vrouw' is gewonnen door Grietje Wolthuis- Huizingh. Zij schreef een ontroerend gedicht over haar moeder en het was voor de jury duidelijk dat dit de winnares moest zijn. Mevrouw Wolthuis las het gedicht zelf voor en zij wilde dat graag in haar eigen dialect doen: het Drents.

De bijeenkomst die Theater Turf en de bibliotheek woensdag georganiseerd hadden in het Historisch Museum Vriezenveen aan het Tilanusplein, werd bezocht door een enthousiast publiek. Na de prijsuitreiking werd er een film gedraaid uit 1948, opgenomen in Vriezenveen vanaf het Oosteinde. Vele in het verleden bekende mensen waren hierop te zien en werden benoemd door de voice-over.

Na een afsluitend drankje legde naaimachinespecialist Alex Ekkel, uit hoe de textielmachines bij Jansen en Tilanus en de Lange Jonker hun mooie producten maakten. Inmiddels werken deze machines dankzij Ekkel weer perfect en kon hij behalve de uitleg ook showen hoe vernuftig deze brei- en naaimachines zijn geweest.