Hardenberg

Winnaars 'Op de Hoogte' de lucht in

Door de redactie

De Stuw Sociaal Werk bestaat 25 jaar. Dat viert De Stuw in het jubileumjaar graag met de inwoners van de gemeente Hardenberg. Hiervoor had De Stuw de actie 'Op de Hoogte' in het leven geroepen, met als doel dat inwoners elkaar op de hoogte brengen van hun goede inwonersinitiatieven. Op 5 september is de bekendmaking en prijsuitreiking van de winnaars geweest. De hoofdprijs, een ballonvaart, ging naar Avond4daagse Kloosterhaar. Op donderdag 3 oktober konden ze deze prijs verzilveren en gingen ze de lucht in, letterlijk Op Hoogte dus.

Ellen, Roelie en Ryanne zetten zich inmiddels al een drie jaar in voor de Avond4daagse Kloosterhaar. Naast het gezonde aspect dat de Avond4Daagse met zich meebrengt, vinden zij het sociale aspect ook erg belangrijk. De wandelvierdaagse is geschikt voor iedereen, of je nu een mindere of zeer goede conditie hebt, of je jong of oud bent, iedereen kan en mag meedoen. Er zijn diverse afstanden af te leggen (2,5 en 5 km) en mocht je het even niet meer vol kunnen houden, dan staat de huifkar voor je klaar. Deze dames weten iedereen aan te steken met hun enthousiasme want zowel de deelnemers als de zeer betrokken vrijwilligers lopen tijdens deze vier dagen letterlijk met een glimlach rond.

De Stuw vindt het een topinitiatief, waarin Gewoon Gezond een belangrijk motto is. Dat je zoveel mensen zo blij op de been krijgt, moet beloond worden. Het drietal stapte daarom om 3 oktober samen in de luchtballon en wie weet... zijn ze de nieuwe route voor volgend jaar alvast aan het uitstippelen?

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer