Hardenberg

Winnaars Kunstbende Overijssel 2019 bekend

Door de redactie

Op zaterdag 30 maart heeft de Voorronde van Kunstbende Overijssel plaatsgevonden. De hele dag draaide om het vinden van de meest getalenteerde jongeren van Overijssel. De jury heeft 105 acts en kunstwerken bekeken en beoordeeld. Hiervan gaan er acht door naar de finale. Er was een eerste prijs voor Femme uit Heemserveen in de categorie Fashion met Maison des Déchets.

Maar liefst 22 deelnemers zijn in de prijzen gevallen met hun act of kunstwerk. De eerste, tweede en derde prijswinnaars winnen een tas vol optredens, studiotijd, vrijkaarten en leuke goodies beschikbaar gesteld door diverse instellingen, organisaties en bedrijven uit de provincie Overijssel.

Alle eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale op zaterdag 29 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle eerste prijswinnaars van de finale mogen optreden in de What's Happening-area van Kunstbende en Rabobank op Lowlands. Daarnaast krijgen zij een individueel ontwikkelingstraject op weg naar hun mainstage op een landelijk bekend podium of museum, van Mysteryland tot Stedelijk Museum Amsterdam.

Podium voor jong talent

Kunstbende is het podium voor jong talent en wordt mogelijk gemaakt door verschillende partners en sponsors. Via voorrondes en de finale stromen de winnaars door naar Lowlands en andere grote podia, zoals Mysteryland en Oerol. Meer informatie via www.kunstbende.nl.