Hardenberg

Winkeliers Dedemsvaart starten campagne

Door de redactie

"Wij roepen de mensen uit Dedemsvaart en omgeving op om vooral bij ons te blijven winkelen. De verlenging van de Coronamaatregelen heeft grote gevolgen voor winkels en de horeca in Dedemsvaart. De meeste winkels zijn gewoon open, toch lopen de omzetten tot meer dan 80 procent terug. De horeca, kappers en schoonheidsspecialisten kunnen helemaal geen omzet draaien. En de huur, de salarissen, alle kosten lopen gewoon door".

Jolande Nanning, voorzitter DMC, geeft aan dat de maatregelen die de overheid en de gemeente Hardenberg nemen om de hoogste nood op te vangen, heel mooi zijn. Maar voor lang niet alle ondernemers is het voldoende om deze tijd door te komen.

Dat is niet alleen een zorg voor de ondernemer zelf, maar ook een zorg voor ons dorp Dedemsvaart. We moeten voorkomen dat het aanbod in ons winkelgebied, door deze crisis, verder krimpt. Dat heeft lange termijn gevolgen: extra leegstand, een beperkt aanbod en ook minder bijdragen aan het sociale-, sportieve- en culturele leven in Dedemsvaart. Al deze verenigingen en organisaties drijven mede op bijdrages van deze ondernemers.

"We roepen met onze boodschap: 'Koop lokaal, da's goed voor ons allemaal' de Dedemsvaarters op onze eigen winkels en horeca een handje helpen. Hoe groot de verleiding ook is om in deze tijd alles digitaal te doen. Iedereen kan in het dorp veilig winkelen door alle maatregelen die de winkels hebben genomen. Winkels mogen niet voor niets nog geopend zijn tijdens deze crisis. Bij verschillende horecagelegenheden is het mogelijk eten af te halen en kappers en schoonheidsspecialisten bieden verzorgingsproducten aan. Liever niet naar de winkel of afhalen?, dan kan het ook gebracht worden. Kortom nog vele mogelijkheden, dus 'Koop lokaal, da's goed voor ons allemaal'".

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer